-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

”KUTLAČOM KROZ NAŠE KRAJEVE” (kosačka salata)

Novica Stanković Lukin, koga Borani poznaju kao umetnika i slikara, pre nekoliko godina započeo je svoje putovanje kroz svet kulinarstva. On je prepoznao da je kulinarsko stvaralaštvo takođe forma umetnosti, gde se namirnice i boje stapaju u jedinstveno iskustvo za sva čula.

Voli da kombinuje stare recepte sa modernim tehnikama pripreme jela, ali tradiciju ne zaboravlja. Po dedinom receptu spremio je staru, ali i danas osvežavajuću kosačku salatu, koja se nije spremala samo u selu Luka, već u svim selima na teritoriji grada Bora.

 

kosačka salata

Za kosačku salatu potrebno je iseckati mladi beli lu, krastavac i malo mirođije. Posoliti, dodati malo alkoholnog sirćeta i vode, pa sve izmešati. Na kraju, kaže Novica, sipati vrlo malo vinskog sirćeta zbog boljeg šmeka i poslužiti ohlađenu.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here