Ubrzanim tempom života tradicionalna jela zamenila su brza rešenja spremanja hrane. Supa iz kesice zamenila je tradicionalnu domaću supu uz obavezni rinflajš, a čorbe se danas spremaju najčešće od pilećeg ili junećeg mesa. Posne, osim riblje, skoro da su i zaboravljene. Međutim, autentični ukus tradicije donosi čorba sa starim vlaškim sirom i koprivom.
Novica Stanković rodom iz Luke, priseća se da je čorba iz kuhinje njegove babe uvek obećavala dobar ručak.Novica je pripremio baš tu čorbu koje se rado seća i koju često i sam pravi.
Za čorbu je potrebno propržiti sitno seckani stari crni luk i šargarepu, uz dodavanje pomalo vode. Dok se povrće dinsta pripremiti (izmrviti) stari punomasni vlaški sir i iseckati koprivu i mladi crni luk. Kada je povrće izdinstano dodati sir i 2-3 kašike kukuruznog brašna. Sve dobro izmešati i dodati mladi crni luk. Naliti sa još malo vode i kuvati oko 20 minuta. Pred sam kraj dodati koprivu i začine po želji, vegetu, list peršuna ili celera, ko šta voli.
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.