7 C
Bor
18, maj, 2024

Gornjane dobija novi vodovodni sistem

Gornjane je ovih dana veliko gradilište. Uporedo sa uređenjem centra sela radi se i na asfaltiranju saobračajnica i izgradnji nove vodovodne mreže.

Vodovodna mreža koja je u ovom selu urađena daleke 1973. godine nije omogućila pijaću vodu za sva domaćinstva pa je započet projekat izgradnje nove vodovodne mreže koji obuhvata tri faze i trajaće tri godine. Do kraja ove godine vodu će dobiti oko 140 domaćinstava.

„Posle 50 godina u Gornjanu je krenula izgradnja vodovoda. Pre tri godine smo počeli da radimo projekat i završili smo ga. Ove godine će oko 140domaćinstava dobiti vodu, naredne godine novih 20 kilometara vodovoda  obezbediće vodu za 150 domaćinstava. Ideja je da za tri godine kompletno selo bude pokriveno zdravom pijaćom vodom“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, prilikom obilaska radova.

U toku je izgradnja dva glavna rezervoara od 40 i 159 kubnih metara, pumpne stanice i 11 kilometara nove vodovodne mreže. Ovo je prva faza izgradnje za koju je iz budžeta grada izdvojeno 132 miliona dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here