7 C
Bor
18, maj, 2024

Uređenje centara sela u Boru: Metovnica dobija novi izgled

Pored uređenja putne infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama, u toku je i uređenje centara sela. Nakon Zlota i Šarbanovca radovi su nastavljeni u Metovnici.

Postavljanje ivičnjaka i priprema podloge je pri kraju, sledi asfaltiranje i postavljanje behaton ploča čime će centar sela dobiti sasvim novi izgled. Radove je obišao gradonačelnik Aleksandar Milikić sa saradnicima.

“Nastavljamo program uređenja i ravnomernog razvoja sela i grada i u dogovoru od prošle godine sa meštanima iz sela, krenuli smo  u aktivno uređenje. Pored putnih pravaca koje radimo, atarskih puteva, nasipanja materijalom puteva koji nisu za asfaltiranje i uređenje samih centara sela. Uredili smo centar sela Zlot, koji danas izgleda prelepo, uredili smo centar šarbanovca, evo radi se Metovnica. Ove  godine radi se i Gornjane i nastavićemo što ove, što naredne godine. Želimo da naša sela budu mesto za život naših meštana, da uslovi budu kao u gradu i da se naši meštani po selima ponose svojim selima, a ja sam siguran i vidim da ima čime da se ponose”, rekao je gradonačelnik.

Pored uređenja centra sela radi se i na uređenju školskog dvorišta OŠ „Stanoje Miljković“, a u planu je i sanacija krova škole. Očekuje se da radovi budu završeni u naredne dve nedelje, a za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je blizu deset miliona dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here