20 C
Bor
20, jul, 2024

Svečano obeležen 3. oktobar, Dan oslobođenja grada Bora

Obeležavanje 3. Oktobra, Dana oslobođenja grada Bora u Drugom svetskom ratu započelo je polaganjem venaca na spomenik streljanim i obešenim partizanima u centru grada. Vence su položili predstavnici lokalne samouprave, Vojske Republike Srbije, SUBNOR-a, kao i delegacija grada pobratima, Krive Palanke i predstavnici Ruske ambasade.

             

U Gradskoj upravi je za delegacije i goste upriličen prijem, kao i za bivše predsednike opštine Bor.

Svečana akademija održana je u Sali Muzičke škole, a svečanosti su pored predstavnika lokalne samouorave i odbornika grada Bora prisustvovale i delegacije bratskih gradova, gradova i opština iz okruženja, kao i predstavnici MUP-a, Vojske RS, sveštenstva, brojnih kompanija koje posluju na teritoriji grada Bora, privrednici i brojna udruženja građana.

Za nesebičan rad i angažovanje plakete grada Bora dodeljene su učenici Nedi Ilić za izuzetne rezultate na takmičenju iz srpskog jezika, Dragani Avramović za odgovorno i profesionalno obavljanje radnih dužnosti, Bobanu Nikoliću za uspešne sportske rezultate, Stefanu Radovanoviću za očuvanje muzičke tradicije i izvorne muzike našeg kraja i Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru za izuzetno zalaganje u sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja.

Oktobarsku nagradu grada Bora poneo je Uroš Petrović pripadnik borske policije, za humanost i herojstvo.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here