7 C
Bor
18, maj, 2024

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ i Udruženje roditelja „Bebironče“ obezbedili nove ormariće za vrtić „Dečija radost“

Kompanija “Serbia ZiJin Mining” nastavlja sa svojom nesebičnom podrškom loklanoj zajednici. U saradnji sa udruženjem “Bebironče” za vrtić “Dečija radost”obezbeđeno je 38 novih ormarića, što će znatno olakšati i obezbediti prostor za odlaganje stvari, igračaka i opreme za mališane ovog vrtića.

Cilj kompanije je da omogući  bolji standard i uslove života svim Boranima i zbog toga kompanija  posebnu pažnju poklanja roditeljima i deci, jer je porodica temelj društva, naglasio je Džou Bin, menažer CSR sektora“ Serbia ZiJin Mining“ prilikom dodele ove vredne donacije.

 

„Velika nam je čast što naša kompanija može biti deo dečijeg odrastanja, jer su deca budućnost svake porodice i države. Iskreno se trudimo da sva deca u Boru, među kojima je i više od 1200 mališana koji pohađaju Predškolsku ustanovu za decu Bambi, budu uvek srećna i vesela, kao i da uslovi njihovog boravka u školama i u vrtićima budu što bolji, a period njihovog odrastanja što kvalitetniji i lepši. Od samog početka rada, naša kompanija je realizovala brojne projekte podrške, poštujući upravo potrebe lokalnog stanovništva, a naročito roditelja i dece. Uspostavili smo odličnu saradnju sa obrazovnim instucijama, među kojima jei Predškolska ustanova Bambi koja je izuzetno važna za odrastanje, vaspitanje i obrazovanje mališana,kao i sa organizacijama i udruženjima među kojima se Udruženje roditelja „Bebironče” izdvaja važnim programima i projektima namenjenim porodicama. Drago nam je što je što smo u prilici da upravo u toku obeležavanja ovogodišnje Dečije nedelje damo svoj doprinos i da posle opremanja vrtića Boško Buha i kupovine dostavnog vozila za ustanovu Bambi, omogućimo da i ovaj vrtić, koji je izgrađen 1982 godine, dobije lepši izgled donacijom sredstava za kupovinu novog nameštaja. Naše iskrene želje su da deca budu srećna, zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju u kom mogu da ostvare maksimum svojih potencijala i shodno tome će naša podrška roditeljstvu, vaspitanju i obrazovanju dece, biće nastavljena i u budućem periodu. Tradicionalnim pozdravom rudara SREĆNO, svoj deci želimo srećnu dečiju nedelju”, istakao je Džou Bin.

Milovan Matović, predsednik Udruženja roditelja „Bebironče“ ističe da saradnja sa kompanijom traje još iz vremena kada je to bila „Rakita“ i da je do sada kroz razne donacije obezbeđeno preko 10 milona dinara, a samo za Predškolsku ustanovu „Bambi“ više od 2,5 miliona dinara.

Vrednost donacije, koja je  milion i sto hiljada dinara, primer je kako kompanije mogu pozitivno da utiču na razvoj i prosperitet lokalne zajednice. Kompanija „Serbia ZiJin Mining” će nastaviti  sa projektima koje unapređuju obrazovanje i dobrobit dece.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here