7 C
Bor
17, maj, 2024

Nova donacija Ministarstva zdravlja: Ultra zvučni aparat za očno odeljenje Opšte Bolnice u Boru

Očno odeljenje Opšte bolnice u Boru je zahvaljujući donaciji Ministarstva zdravlja dobilo novi ultra zvučni aparat specijalizovan za pregled oka. Aparat je predviđen za pregled pacijenata pre operacije katarakte i određivanju dioptrije sočiva koje je potrebno ugraditi, ali i za preglede u slučaju povrede oka, krvarenja, merenje očne jabučice, ali i ostalih pregleda vezanih za problem oka.

Kako je rekla načelnica oftamologije Opšte bolnice, dr Sanja Fajnišević,  pacijenti iz Bora više neće morati da odlaze u druge gradove na pregled, čime će se znatno smanjiti vreme čekanja na pregled.

Da se konstantno radi na poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite Borana, govorila je i v.d.direktora Opšte bolnice, dr Ana Golubović Spasojević.

dr Ana Golubović Spasojević

„Zahvaljujući pre svega lokalnoj samoupravi, ali i dobroj saradnji sa Ministarstvom zdravlja, u proteklih godinu dana dobili smo brojne aparate za dijagnostiku, čime su se vidno smanjile liste čekanja, gotovo da ih i nema, a samim tim smo ubrzali proces lečenja naših pacijenata. U toku su završni radovi na postavljanju magnetne rezonance, što će omogućiti precizniju dijagnostiku i brže donošenje medicinskih odluka. Ono što sledi je obnova neurohirurške i ginekološke sale, a Bor će dobiti I moždani centar. Pored investicija u opremu i renoviranje prostora, u dogovoru sa ministarstvom takođe radimo na rešavanju problema deficita kadrova, kako bi se obezbedili  dovoljan broj lekara I medicinskog osoblja za pružanje visokokvalitetne zdravstvene zaštite naših sugrađana”, naglasila je dr Ana Golubović Spasojević.

Dobre vesti prilikom obilaska očnog odeljenja, najavio je I gradonačelnik Aleksandar Milikić.

“Imali smo sastanak sa ministarkom zdravlja, Danicom Grujičić, vrlo brzo će krenuti izgradnja nove bolnice u Boru, a naš zadatak je da obezbedimo lokaciju, što smo završili i da se krene u projektovanje. Ono što je najbolje da ćemo u mnogome podići nivo zdravstva kroz novu bolnicu i svu opremu i aparaturu koja već stiže. Za narednu godinu grad Bor planira sredstva za dodatnu opremu u svim oblastima i granama zdravstva”, rekao je gradonačelnik.

Novi ultra zvučni aparat za pregled oka postavljen je u Očnoj ambulanti borskog Doma zdravlja.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here