7 C
Bor
18, maj, 2024

Raspisan Javni poziv za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Na sednici Gradskog veća usvojena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Bora.

Ove godine su grad Bor i ministarstvo energetike za ove namene opredelili 37,5 miliona dinara i učestvuju sa 50 odsto sredstava u pojedinačnim merama, dok će preostalih 50 odsto obezbediti vlasnici kuća i stanova.

Konkurs će biti otvoren do kraja godine, kako za građane tako i za izvođače radova, a ono što je novina u odnosu na prošlu godinu je da građani mogu konkurisati za više mera, ne samo za pojedinačne.

“Uslovi koje domaćinstva moraju da ispune su pre svega prijava na potpisanom obrascu koji je osnovni deo dokumentacije, da imaju dokaz o vlasništvu nad objektom, a ukoliko ima više vlasnika potrebna je saglasnost svih vlasnika,  dokaz o zakonjenju objekta, očitane lične karte punoletnih članova domaćinstva, a za maloletna lica je potrebna fotokopija zdravstvene knjižice, dokaz da su porodice stanovale tu u prethodnih godinu dana, odnosno dokaz u vidu računa za električnu energiju na kome potrošnja ne sme biti manja od 30 KW. Kako budu pristizale prijave tako će i komisija koju čine građevinski inženjeri, arhitekte, članovi Gradskog veća, obilaziti domaćinstva kako bi se što brže realizovao konkurs”, objasnio je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Potrebnu konkursnu dokumentaciju građani mogu preuzeti na sajtu grada Bora ili u Gradskoj upravi, kancelarija broj 60 na šestom spratu, gde mogu dobiti sve potrebne informacije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here