Odavno je prošlo vreme kada se piletina često koristila samo kao sastojak u čorbama. Danas se priprema na mnogobrojne načine kombinacijom začina svetskih kuhinja. Međutim spoj tradicije i modernog kulinarstva u Novicinoj kuhinji, piletini sa povrćem iz njegove bašte daje neodoljivi ukus i bogatstvo arome na tanjiru.
Piletinu na nesvakidašnji način pripremio je u tegli. Marinirao je pileće meso, koje je prenoćilo u marinadi od senfa, ulja, začina, crnog i belog luka, limuna, aleve paprike i začina, a zatim crni luk iseckao na krupnija rebarca. Svežu papriku i paradajs iseckao je na krupnije kocke, a zbog kolorita boja dodao je i mladi crni i beli luk seckan na kolutiće. Sitno seckana sveža mirođija, kao i majčina dušica po Novicinom receptu obavezni su začini.
U teglu je ređao crni luk, papriku, mladi luk, pa komade piletine, a zatim mirođiju, paradajs i majčinu dušicu. Ponovio je postupak dok nije napunio teglu, a zatim stavio u rernu na laganu temperaturu (da tegla ne bi pukla). Uz postepeno povećanje temperature, piletini je potrebno oko sat vremena da se ukrčka.
Novicini recepti donose spoj tradicionalnih lokalnih sastojaka sa modernim tehnikama pripreme. Njegova jela nisu samo hrskavi zalogaji, ona su doživljaj koji povezuje tradiciju, inovaciju i umetnost. Na ovaj način Novica nas podseća da je umetnost sveprisutna, bilo da je na slikarskom platnu ili tanjiru prepunom ukusnih iznenađenja.
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.