7 C
Bor
18, maj, 2024

Naredne nedelje počinje isplata solidarne pomoći za zaposlene u javnom sektoru

 

Zaposlenima u Gradskoj upravi i javnim ustanovama naredne nedelje biće isplaćena jednokratna solidarna pomoć od 50 hiljada dinara, dogovoreno je na sastanku predstavnika reprezentativnih sindikata Gradske uprave, javnog sektora i lokalne samouprave. Solidarnu pomoć dobiće i zaposleni na privremeno – povremenim poslovima, što do sada nije bila praksa.

Grad Bor na ovaj način pokazuje da je zreo i da razume probleme i potrebe zaposlenih. Svesni smo mi da je sada prisutna velika platna razlika između zaposlenih u kompanijama koje posluju na području Bora i radnika u javnom sektoru i upravi. Mi hoćemo da kroz dijalog sa sindikata i ovakvim merama da donekle ublažimo tu razliku“ istakao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Predsednik sindikata Gradske uprave Bor, Radomir Filipović, istakao je da će ova pomoć značiti svima, a posebno radnicima sa nižom stručnom spremom koji imaju i najmanje plate.

Milan Simić, predsednik Granskog sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti „Nezavisnost“ je naglasio da ako negde postoji socijalni dijalog onda to postoji u Boru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here