14 C
Bor
21, apr, 2024

U nedelju 15.oktobra u Domu zdravlja besplatni preventivni pregledi

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 15.oktobra od 8 do 16 časova u 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

U borskom Domu zdravlja biće organizovani ultrazvučni pregled dojke za žene starosti od 40 godina i laboratorijska analiza  PSA test, kojim se može dijagnostifikovati rani stadijum karcinoma prostate za muškarce od 49 godina.

“Prevencija i rana dijagnostika su ključni za razvoj i pozitivan ishod bolesti. U tom smislu je zdravstvena zaštita organizovana da se rade preventivni pregledi.  Dom zdravlja je ovog puta nosilac preventivnih pregleda koji će se održati u nedelju 15. oktobra u periodu od 8 do 16 sati. Koristim priliku da pozovem sve građane da bez zakazivanja dođu u Dom zdravlja, da se jave svom izabranom lekaru i odu na preglede. Ukoliko rezultati na ove analize budu pozitivni, pacijenti će biti  upućeni na dodatne preglede u Opštu bolnicu”, naglasila je dr Vesna Radisavljević, direktorica Doma zdravlja u Boru.

Omogućavajući besplatne preglede  Borski Dom zdravlja i Opšta bolnica pokazuju angažovanost za podizanje svesti prevencije i brigu o zdravlju kod svojih sugrađana.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here