-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Usvojen pravilnik o pravima na besplatan prevoz

Na 70. Sednici Gradskog veća usvojen je Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na besplatan prevoz na gradskim i prigradskim linijama.

Ovim pravilnikom je predviđeno da će prava na besplatan prevoz pored osoba starijih od 65 godina i osnovaca, između ostalih moći da ostvare i srednjoškolci, studenti, trudnice, porodilje, OSI, borci, vojni ratni i mirnodopski invalidi, nezaposlena lica, kao i korisnici narodne kuhinje i novčane socijalne pomoći.

Grad Bor ima jedan od najbolje razvijenih gradskih i prigradskih prevoza sa najvećim brojem linija, ali s obzirom na povećan broj zaposlenih u kompanijama i preduzećima u gradu, potrebno je povećati i broj autobusa i broj linija, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

“Osnovna organizacija prevoza svake jedinice lokalne samouprave  jeste pre svega obezbeđivanje prevoza za đake i tu smo zaista najbolji u Srbiji. Ono što vidimo svi je da naši autobusi ponekad idu poluprazni, ali to  je cena kada želite da svakome izađete u susret i obezbedite da može da koristi javni gradski prevoz. Nakon te analize, nakon skoro dve godine ugovora, utvrdili smo da nam je bolje da damo besplatni prevoz i pokrijemo sve kategorije, učenike, što nam je jako bitno, osnovce, srednjoškolce, da pokrijemo sve socijalne grupe, da pokrijemo ljude koji boluju od neke bolesti, ali i da pokrijemo sve zaposlene koji ne žele da dobiju prevoz od poslodavca, već žele da dobiju besplatan prevoz. Mislim da ćemo na ovaj način pre svega napuniti te naše autobuse  koje već plaćamo iz budžeta grada Bora, novcem građana, ali isto tako i povesti računa o ekologiji. Manje će se voziti automobili, smanjivaće se gužve u gradu i manje ćemo imati problem sa parkiranjem”, naglasio je gradonačelnik.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here