16Desert je nezaobilazni deo svakog obroka. Dok su nekada stolove krasile vanilice, rolati i kolači na kalup, pita od tikve i danas donosi mirisnu nostalgiju. Ova tradicionalna poslastica koja spaja slatki ukus tikve sa hrskavim koricama, predstavlja savršen spoj jednostavnosti i raskoši ukusa. Po receptu svoje babe, Novica je napravio pitu sa tikvom.
Jedina razlika između njegove i babine pite je ta što je Novica kupio gotove kore, a njegova baba je kore razvlačila.
U izrendanu tikvu dodao je vanilin šećer, šećer i malo cimeta. Kore je poprskao uljem i šećerom, dodao nadev i zavio koru. Preko uvijene pite premazao je ostatak nadeva, posuo uljem i ispekao. Gotovu pitu posuo je šećerom u prahu.
Gotovu pitu posuo je šećerom u prahu.
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.