7 C
Bor
18, maj, 2024

Rekonstrukcija i novi standardi – Na igralištu u naselju C16 nova podloga na sportskom terenu

Pored izgradnje novih dečijih igrališta, radi se i na rekonstrukciji postojećih. Na sportskom igralištu u naselju C 16 postavlja se podloga za basket.

Ovakve podloge su odraz savremenih standarda u svetu i Evropi kada je u pitanju  bezbednost dece, ali i mogućnosti za različite sportske aktivnosti.

“Drago mi je što se to ovde radi danas iz razloga što je ovo naselje poznato po košarci i poznato da na mnogim turnirima mlada deca osvajaju medalje na tim takmičenjima. Ono što je moja molba ka sugrađanima je pre svega da vodimo računa o onome što uradimo, da ne lomimo rekvizite, da ne lomimo ovakva igrališta, jer to je vlasništvo svih nas, jer kada uradimo  ovako lepe stvari, treba da ih čuvamo. Naredne godine ćemo kroz sistem grada na svako novo igralište postaviti video nadzor, pre svega zbog bezbednosti dece i učesnika koji koriste igrališta, ali i da bi sačuvali ono što imamo”, naglasio je prilikom obilaska radova, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U planu je da se ove godine urade tri, a naredne godine će se obnoviti još 10 igrališta na teritoriji grada. Do kraja godine biće urađeno još 16 novih dečijih igrališta, kako u gradskim, tako I u seoskim mesnim zajednicama.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here