14 C
Bor
14, apr, 2024

Obeleženo 33 godina postojanja i rada SPS u Boru

U prisustvu velikog broja članova, simpatizera, zvanica i gostiju, Gradski odbor Socijalističke partije u Boru, obeležio je 33 godine postojanja i rada ove političke opcije u gradu Bakra.

Od svog osnivanja Socijalistička partija Srbije radila je na ostvarivanju važnih društvenih  i ekonomskih ciljeva. Državotvornost i razvoj bili su vodeći principi kojih se drže i danas.

“Zemlju treba da vode školovani i pametn, a ne bogati ljudi. Reči kao što su besplatno školstvo, besplatno zdravstvo,  duboko su upisani u ljudska srca i ljudski kodi i to je ono za šta se mi zalažemo od kada postojimo i zašta ćemo se zalagati  dokle god budemo postojali. Mi smo državotvorna partija, nacionalni interes je na prvom mestu. Važno da kažemo da u istoriji socijalisti nikada nisu izdali i neće izdati”, naglasio je Dobrica Đurić, predsednik GO SPS u Boru.

Proslavi je prisustvovao i Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije, koji je podsetio na važnost delovanja SPS na političkoj sceni. Njegove reči podsetile su na značaj poštovanja i promovisanja ličnih vrednosti i ubeđenja u  političkom i životnom okruženju. Pojedina lična ubeđenja isključuju kompromise, ali šire poruku odanosti i posvećenosti.

“Lična ubeđenja su velika tekovina i veliko bogatstvo. Čovek koji nema lična ubeđenja je podložan raznim  vetrovima i na kraju možda nema neke rizike, jer ubeđenja znaju da budu skupa, ali na  kraju ipak vrede”, istako je Šainović.

Svim socijalistima, članovima i simpatizerima,  u ime predsednika SPS , Ivice Dačića  i rukovodstva ovaj veliki jubilej, čestitao je i Branko Ružić, doskorašnji ministar prosvete.

“Činjenica je da smo delili sudbinu naših građana, naših građanki, našeg naroda, da smo u svim teškim trenutcima, svim rekao bih istorijskim raskršćima novije političke istorije, stali na stranu koja odiše jednom željom da se naš državni, nacionalni interes sačuva, da se borimo što više za taj deo društva socijalne pravde koji jeste jedna imanentna kategorija našeg programa, da se borimo za jednakost, prosperitet, za ekonomski razvoj. Uspeli smo da pokažemo i dokažemo da smo naj lojalniji partner pre svega građanima ove države, ali i političkim partnerima sa kojima smo tvorili svih ovih godina vlast. Neki vole da govore o tome da smo spremni da sarađujemo sa svima,  mislim da upravo ti i takvi treba da se zamisle u vezi sa tim, da bez nas oni  nikada ne bi bili u poziciji da vladaju bilo pre 2000. godine, bilo nakon 2000-te i to je ta konstanta koja krasi srpsku političku scenu,  to je SPS”, naglasio je Ružić.

Povodom proslave 33 rođendana Socijalističke partije u Boru, novi članovi koji su se pridružili partiji dobili su svoje članske karte.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here