12 C
Bor
20, apr, 2024

Lepo vreme produžilo građevinsku sezonu

Lepo vreme omogućilo je i produžetak građevinske sezone, pa se uveliko radi na uređenju trotoara, staza i novih parking prostora.

U mesnoj zajednici Mladost u Boru uređeni su totoari, a u toku je asfaltiranje novog parking prostora kod borske Gimnazije, za tridesetak vozila.

Angažovano je sedam ekipa putara, a prioritet su staze, trotoari i parking prostori, rekao je gradonačelnik Bora, prilikom obilaska radova.

„Budžet za narednu godinu biće mnogo veći nego što je bio u ovoj godini što znači da ćemo uraditi sve ono što do sada nikada nije ni bilo urađeno. Napravljen je plan uređenja putne infrastrukture, otvorićemo neke nove saobraćajnice,  razgovaramo o uređenju puta Bor – Brestovačka banja. Mnogo dobrih projekata nas čeka kada je u pitanju putna infrastruktura koja će potpuno izmeniti grad. Grad Bor postaje i jeste moderan grad, tek smo sada otvorili neke nove investicione planove, pa ćemo tako nastaviti i naredne godine“, naglasio je gradonačelnik.

U toku su radovi i na uređenju infrastrukture u Banjskom polju, dok se na Starom selištu radi na prilazima za 6 zgrada koji nisu uređivani više od 20.godina, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Pored toga radi se i trotoar u ulici Kralja Petra Prvog u dužini od 750 metara, gde će biti postavljene behaton ploče.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here