7 C
Bor
18, maj, 2024

U toku je uređenje novo postavljene crkve na Novom groblju u Boru

Na Novom groblju postavljena je crkva koja će služiti kao mesto okupljanja i molitve za vernike.

Ovaj projekat finansirao je grad koji je u dogovoru sa sveštenstvom hrama Svetog Georgija u boru prepoznao potrebu za izgradnjom ovakvog objekta na groblju gde će se održavati liturgije.

“U razgovoru i dogovoru sa našim sveštenstvom, napravili smo dogovor da u ovoj godini izgradimo hram na gradskom groblju. Radovi su u toku, sledi opremanje i ako Bog da, očekujemo da za zadušnice sve bude spremno kada će biti održana i prva liturgija. Na zahtev naše crkve, naredne godine u planu je rekonstrukcija i izgradnja novih hramova u našim selima. Lepo je danas, lep je osećaj meni lično, ali i svim ljudima koji su danas ovde. Ljudi su se otuđili jedni od drugih, žive neki savremen i brz život, zaboravljaju na kulturu, tradiciju i veru. Кada napravite ovako nešto, a napravili smo ga svi zajedno, osećate se dobro jer ste se setili svojih korena, istorije i predaka”, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Gradnja nove crkve svedoči o podršci lokalne samouprave verskim zajednicama i njihovoj važnoj ulozi u očuvanju tradicije i duhovnosti na ovim prostorima.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here