7 C
Bor
18, maj, 2024

Svečano otvoren likovni raj „Vane Živadinović Bor“ u Muzeju rudarstva i metalurgije

U Muzeju rudarstva i metalurgije sinoć je svečano otvorena izložba likovnih umetnika “Vane Živadinović Bor”.

Izložba obeležava 30. godina uspešne saradnje između muzeja i umetnika udruženja, istakla je Dragana Ignjatović, v.d. direktora Muzeja rudarstva i metalurgije .

“Muzej sa udruženjem toliko dugo sarađuje, a s obzirom da se udruženje podmlađuje, nadamo se da ćemo još dugo sarađivati”, dodala je Dragana Ignjatović.

Slikarsko umeće raznovrsnih i inspirativnih dela predstavilo je 19 umetnika.

“Ove godine obeležavamo jubilej, 30 godina udruženja, 30 godina oktobarske izložbe, 18 godina majskog likovnog salona. Za sve te godine bilo je puno humanitarnih akcija, puno kolonija, druženja, veliki broj nagrada za članove ali i za samo udruženje. Imali smo šta da pokažemo i šta da kažemo u proteklih 30 godina, imali smo energiju da istrajemo i prebrodimo sve probleme koje smo imali.  Bez obzira što udruženje nosi ime jednog od najpoznatijih nadrealista, mi nismo hteli da ograničavamo stilske stvaralačke impulse umetnika, oni rade u  potpunoj slobodi koju imaju, u pogledu formata, tehnika, motiva”, naglasila je Slađana Đurđekanović Mirić, predsednica udruženja “Vane Živadinović Bor”.

Izložba je deo oktobarskih svečanosti povodom Dana oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu i biće otvorena do 15. novembra.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here