7 C
Bor
18, maj, 2024

Gradonačelnik Bora najavio: „Naredne godine više novca za sufinansiranje sporta“

Gradski  stadion u Boru bio je poprište dve uzbudljive utakmice između FK “Bor 1919“ i „Sokograd“ iz Sokobanje u okviru Lige Borsko – Zaječarskog okruga. Utakmice su bile zanimljive jer su se igrale u kategorijama petlića i pionira, a prisustvovao je veliki broj zaljubljenika u fudbal, uključujući i gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića.

„Ovo je zadovoljstvo i sreća da dođete na gradski stadion i vidite ovoliki broj dece svih uzrasta, od prvog tima, omladinaca, pionira, kadeta i ovo je ono zbog čega sport u Boru treba da postoji. Pre svega ova deca su sklonjena sa ulice, okrenuta zdravom stilu života i obaveza grada Bora je da se u narednom periodu još više posveti razvoju svih sportova, pa između ostalog i fudbala“, rekao je gradonačelnik.

Završeno je upisivnje terena i stadiona na grad Bor i naredne godine počeće rekonstrukcija gradskog stadiona FК Bor, a napravljeni su i planovi za napredak kluba.

„Očekujemo ove godine da ostanemo u ovoj ligi, ali za narednu godinu planiramo da pređemo u viši rang. Uporedo sa gradnjom stadiona, gradićemo i klub i pokriti onu tradiciju koju „FК Bor“ ima, oni su bili vicešampioni Jugoslavije, FК Bor je igrao i velika međunarodna takmičenja i svuda se zna za FК Bor i vreme je da sada  svi zajedno i grad Bor i klub i svi  ljudi oko kluba pokrenemo novu energiju i stvorimo klub kakav očekuju građani i kakav mi zaslužujemo kao grad“, objasnio je Milikić.

Gradonačelnik je najavio i izgradnju novog sportskog kompleksa.

„Ono što posebno treba najaviti je izgradnja novog sportskog kompleksa kod srednjih škola, za budžet smo već predvideli finansijska sredstva za izgradnju fiskulturne sale i za jedan sportski fudbalski teren sa atletskom stazom. Grad Bor već duže vreme nema atletsku stazu i onu koju je imao bila je u vrlo lošem stanju i sada je vreme da napravimo u tom delu grada, u Metalurgu, novi sportski kompleks i da narednih godina završimo sve ono što smo isprojektovali u tom delu da se uradi“, rekao je gradonačelnik.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here