20 C
Bor
20, jul, 2024

Generalni direktor kompanije „Serbia Zijin Mining“, Čen Jong, uputio telegram saučešća porodicama i kolegama nastradalih rudara

Povodom nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara u kojoj su stradala dva i povređen jedan rudar, generalni direktor kompanije „Serbia Zijin Mining“,  Čen Jong, uputio je telegram saučešća porodicama i kolegama nastradalih rudara i rukovodstvu JPU Resavica, u čijem sastavu posluje i rudnik lignita Lubnica u Zaječaru, kao i gradonačelniku grada Zaječara Bošku Ničiću koji je zbog tragičnog stradanja dvojice rudara proglasio ponedeljak 6. novembar za Dan žalosti.

U ime celokupnog rudarskog kolektiva kompanije Serbia Zijin Mining i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće zbog smrti dvojice kolega rudara. U vremenu u kom se svakodnevno borimo za bezbednost svakog radnika, za bolji i sigurniji život svakog zaposlenog u rudarskoj industriji, kao i za svakog rudara koji pošteno zarađuje svoj „hleb sa sedam kora“, vest o smrti kolega postaje još jedna strašna opomena na rizike časne rudarske profesije.
U ime zaposlenih u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki u Boru, koji u ovom teškom momentu dele vašu tugu, izražavam saosećanje sa članovima porodicama nastradalih, kao i kolegama u Lubnici i Resavici, kojima upućujem iskrene reči podrške. Povređenom kolegi želim brz, uspešan i potpun oporavak“, navodi se u telegramu saučešća vršiocu dužnosti direktora JP PEU „Resavica“ Saši Spasiću, direktoru rudnika lignita „Lubnica“ Ivanu Vasiljkoviću i gradonačelniku grada Zaječara Bošku Ničiću, koji je u ime kompanije „Serbia Zijin Mining“ uputio generalni direktor Čen Jong.
 
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here