7 C
Bor
17, maj, 2024

Bor bio domaćin Državnog prvenstva u šahu za osobe sa invaliditetom

Bor je pо prvi put bio domaćin  Državnog prvenstvo u šahu za osobe sa invaliditetom.

Tradicija duža od 60 godina, koju organizuje Sportski savez invalida Srbije, pod sloganom “Srbija bez barijera” okupila je na Borskom jezeru tridesetak najboljih takmičara, iz više gradova, Srbije. Ovogodišnje takmičenje finansijski je podržala kompanija “Serbia ZiJin Copper”.

“Kompanija prvi put sarađuje sa Sportskim savezom invalida Srbije, ali imamo nameru da ih podržimo u organizaciji sportskih događaja i narednih godina. “Serbia ZiJin Copper” kontinuirano ulaže u razvoj sporta u Boru, te nam je čast da ovom prilikom možemo ugostiti najbolje šahiste”, istakao je Feng Kui , rukovodilac Službe za ESG  “Serbia ZiJin Copper”.

Predsednik SSIS, Dragan Janketić, istakao je značaj ovakvih takmičenja za osobe sa invaliditetom i zahvalio se kompaniji na pomoći u organizaciji.

“Državno takmičenje je prethodnih godina bilo organizovano širom Srbije, a drago mi je da smo naišli na razumevanje “Serbia ZiJin Copper” koja je finansijski podržala ovogodišnje prvenstvo. Ostavljamo mogućnost da i sledeće godine najbolji šahisti odmere snage u Boru i da to postane tradicija. Naš savez ima ambicije da takmičenja osoba sa invaliditetom dobiju međunarodni karakter i nadam se saradnji sa kineskim sportistima”  rekao je Janketić.

 

Partije šaha su se igrale po švajcarskom sistemu, za koji je karakteristično da u svakom kolu igrači za protivnike imaju one takmičare koji su im što bliže po broju poena na tabeli.

Borski klub predstavljali su šahovski velemajstori Dragan Dodić i Sreten  Stojanović.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here