14 C
Bor
21, apr, 2024

Uskoro novi izgled centralnog gradskog parka kod Doma kulture

Centralni gradski park koji povezuje ulice Nikole Pašića i Moše Pijade, uskoro će dobiti novi izgled. U toku su radovi na uređenju i asfaltiranju novih pešačkih staza, nakon čega će biti postavljene nove klupe i sistem rasvete.

Radove je obišao i gradonačelnik grada Bora, Aleksandar Milikić sa saradnicima, koji je najavio i radove na uređenju platoa kod Doma kulture.

„Ono što nas čeka u narednih nekoliko dana je raspisivanje javne nabavke za uređenje platoa ispred Doma kulture i želimo da zaista naš ovaj najlepši deo grada uredimo, da imamo mesto kojim ćemo se ponositi pre svega svi kao Borani, ali isto tako i da napravimo prostor gde mogu i naši roditelji i deca i prijatelji  da prvode vreme i da uživaju u lepotama Bora“, najavio je gradonačelnik.

Ove godine je iz budžeta za uređenje putne infrastrukture izdvojeno 750 miliona dinara, a radovi će se nastaviti i naredne godine, kroz sistem održavanja grada,  investicije  za uređenje putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije,  dodao je gradonačelnik.

Pored uređenja centralnog gradskog parka radi se i na revitalizaciji trotoara u ulici Nikole Pašića  od železničke stanice ka gradskoj pijaci.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here