7 C
Bor
18, maj, 2024

Lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja obeležili svoju slavu Sveti Vrači

Slavu Sveti Vrači, Kozmu i Damjana, zaštitnike lekarske profesije, danas su svečano obeležili lekari Opšte bolnice i borskog Doma zdravlja. U prisustvu brojnih gostiju i sveštenstva borskog hrama Sveti Georgije u Boru,  prerezan je slavski kolač.

Poštujući tradiciju i duh pravoslavlja ovogodišnji domaćin slave, doktor Nenad Đorđević, predao je deo slavskog kolača doktorki Vesni Bućan Mihajlović, koja će biti kolačar naredne godine.

Kolegama i građanima koji danas slave, srećnu slavu poželela je i dr Ana Golubović Spasojević, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Ova slava ima poseban značaj jer nas podseća na važnost posvećenosti i humanosti u medicinskom radu. Sveti Vrači, Kozma i Damjan su uzor i podsetnik na odgovornost koju nosimo kao čuvari ljudskog zdravlja. Danas je prilika da se svi zajedno setimo Hipokratove zakletve, temeljnog kodeksa etike medicinskog poziva i obećamo da ćemo pružati najbolju moguću negu pacijentima, poštovati njihovo dostojanstvo I činiti sve što je u našoj moći da im pomognemo. Neka današnji dan bude prilika da ojačamo međusobno poverenje i solidarnost, ali neka bude i podsetnik da uloga lekara u društvu nosi veliku odgovornost”, istakla je dr Ana Golubović Spasojević.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here