7 C
Bor
18, maj, 2024

Košarkaško igralište u Novom gradskom centru dobilo novu podlogu

Nakon postavljanja podloge na igralištu u naselju C 16, novu podlogu dobilo je i košarkaško igralište u Novom gradskom centru. Postavljeno je 150 kvadrata nove  podloge koja je urađena po najsavremenijim evropskim standardima.

“Ovakva igrališta su bitna pre svega za korisnike, za najmlađu decu jer su bezbedna za samokorišćenje i ova igrališta su zastupljena kako u Evropi tako i u svetu. Plan nam je da  sledeće godine uradimo 10 ovakvih sportskih igrališta, jer ova podloga nije samo  u funkciji za košarku, već može da se koristi i za fudbal i  rukomet, tako da ćemo sledeće godine obuhvatiti veći broj igrališta i veće površine i na teritoriji grada i sela, kako bi imali  igrališta po savremenim standardima”, rekao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Tokom prošle nedelje krenulo je izvođenje radova na dečijim igralištima, a ugovorom je u planu da se uradi 16 igrališta, 4 u selima i 12 u gradu.

Nikolić je dodao da je krenula rekonstrukcija igrališta kod Doma kulture gde će  dve trećine igrališta biti  namenjeno deci, a trećina roditeljima sa klupama i mestom za odmor.

Za dečija igrališta iz budžeta grada izdvojeno je sto miliona dinara, a za montažu podloga na igralištima 2,5 miliona dinara.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here