-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ organizovala javno pokaznu vežba gašenja požara i edukaciju zaposlenih

U saradnji sa Vatrogasno spasilačkom brigadom kompanija „Serbia ZiJin Mining“ organizovala je javnu pokaznu vežbu gašenja požara.

Vežba je bila i prilika za edukaciju zaposlenih o pravilnom korišćenju protivpožarnih aparata. Ova inicijativa je usmerena na podizanje svesti o važnosti bezbednosti radnika, postavljajući njihovo zdravlje i sigurnost na radu kao apsolutni prioritet.

 

Tokom vežbe, zaposleni su dobili praktične savete i instrukcije o efikasnom korišćenju protivpožarnih aparata u slučaju incidenta. Pored toga, demonstrirane su i tehnike za brzo i bezbedno reagovanje u situacijama koje zahtevaju hitno gašenje požara.
„Prisustvovali smo izvođenju javno pokazne vežbe gašenja požara na drugom spratu upravne zgrade ZiJin Mining-a, gde su vatrogasci spasioci radili gašenje požara i evakuaciju svih ugroženik radnika i jednog povređenog radnika. Pored javno pokaznih vežbi vršimo i edukaciju radnika kako postupiti pri izbijanju požara i upotreba protiv požarnih aparata u koliko ne daj Bože stvarno dođe do požara kako mogu na pravi način iskoristiti pp aparat i nama pomoći u tom akcidentu“, naglasio je Ivan Janković,  komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor.

Bezbednost radnika je ključni aspekt poslovanja, a ovakve vežbe imaju za cilj da unaprede nivo pripremljenosti i svesti među zaposlenima. Ova inicijativa takođe ima preventivni karakter, sprečavajući potencijalne opasnosti i obezbeđujući siguran radni ambijent.

“Demonstracija vežbe, kojoj smo svedočili bila je na visokom nivou profesionalizma i fikasnosti i jedna je od mnogih koje smo organizovali sa pripadnicima borske Vatrogasne brigade sa ciljem da osiguramo bezbedno radno okruženje za sve naše zaposlene, ali i zaposlene u podizvođačkim firmama, kao i bezbednost trećih lica. Vatrogasno spasilački bataljon je demonstrirao izuzetnu koordinaciju, brzu reakciju i veštinu u suočavanju s potencijalnim izazovima. Kompanija “Serbia ZiJin Mining” ističe se po svojoj proaktivnoj strategiji bezbednosti, a današnja pokazna vežba je jasan pokazatelj da su bezbednosne procedure i obuke integrisane u svakodnevne operacije kompanije i da je bezbednost temelj našeg poslovanja. Pored toga, ova vežba naglašava našu posvećenost kontinuiranom unapređenju standarda bezbednosti, ali i odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo”, rekao je Igor Zlatković, supervizor Odseka za obuke u Službi za bezbednost i zdravlje na radu.

Kompanija ZiJin Mining jasno stavlja naglasak na odgovorno poslovanje i brigu o svojim zaposlenima. Ova javna pokazna vežba predstavlja još jedan korak u smeru stvaranja okoline u kojoj se bezbednost radnika smatra apsolutnim prioritetom, doprinoseći ukupnom kvalitetu radnog okruženja.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here