16 C
Bor
13, jul, 2024

Sara Radović među šest najperspektivnijih rukometašica Evrope

Sedamnaestogodišnja rukometašica “ŽORК Bor” i reprezentativka juniorske reprezentacije Srbije, Saru Radović, učestvovaće na Međunarodnom edukativnom kampu za prespektivne rukometašice, od 7.do 10. decembra u Beču. Na osnovu dosadašnjih i rezultata ostvarenih ove sezone, Sara je izabrana među šest najperspektivnijih mladih igračica Evrope.

Sa trenerom i članovima rukometnog kluba, Sara je na prijemu sa gradonačelnikom Bora, Aleksandrom Milikićem razgovarala o dosadašnjim postignutim uspesima, ali i o daljim planovima u ovom ekipnom sportu.

Sedamnaestogodišnja Sara Radović će tokom kampa, osim druženja sa devojkama iz Evrope i razmenom iskustava, proći i edukaciju što će joj mnogo značiti u daljem napredovanju u ovom sportu. Кako i sama kaže, unapred se raduje svemu tome i nada se da će se u Bor vratiti bogatija za još jedno iskustvo.

“Veoma mi je drago što sam pozvana na ovaj kamp i radujem se edukaciji  i svemu onome što ću tamo naučiti. Tamo će biti veliki igrači, poznati stari i novi rukometaši koji će nam držati prezentacije, družiću se sa ostalim devojkama iz Evrope i nadam se da će sve lepo da prođe”, rekla je Sara.

Grad Bor iz godine u godinu postaje prepoznatljiv, kako po individualnim, tako i po ekipnim sportovima, a podrška grada je neophodna za razvoj sporta, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

 “Želimo da ovako mladi sportisti napreduju, prave dobru karijeru. Iako je još uvek rano pričati o tome, s obzirom da je Sara izuzetno mlada, ali želja nam je da se posle završene karijere vrate u svoj grad iz kog su ponikli kako bi pravili neke nove rezultate u radu sa drugom decom”, naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da će naredne godine iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 90 miliona dinara za razvoj sporta I najavio izgradnju  novog sportskog kompleksa u naselju Metalurg.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here