-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

„Serbia Zijin Mining“ dobitnik prestižne nagrade za poslovni uspeh u 2023.godini

U Privrednoj komori Srbije danas su dodeljene prestižne nagrade za poslovni uspeh, u sklopu tradicionalnog priznanja koje se uručuje od 1969. godine najistaknutijim privrednim društvima i liderima u zemlji.

Ovogodišnji dobitnik među nagrađenima je kompanija „Serbia Zijin Mining“, koja je zaslužila ovo priznanje zbog izvanrednih poslovnih rezultata tokom ove godine. Njihov uspeh ogleda se u povećanju ukupnog prihoda i izvoza, rastu zaposlenosti, implementaciji novih tehnologija i inovacija, predanosti očuvanju životne sredine te doslednoj primeni koncepta društveno odgovornog poslovanja, kako je istaknuto u obrazloženju nagrade.

“Serbia Zijin Mining je kompanija u razvoju. Za samo dve godine rada prvog zelenog rudnika u Srbiji, rudnika bakra i zlata, Čukaru Peki, postigla je izvanredne proizvodne rezultate i postala najznačajniji srpski izvoznik. Izgradnjom najsavremenijih postrojenja, upotrebom najmodernijih tehnologija I metoda u postupku eksploatacije i prerade rude i korišćenjem opreme poslednje generacije, a pre svega primenom najviših standarda u oblasti zaštite životne sredine, “Serbia Zijin Mining” je postavila osnove novog, modernog, zelenog rudarstva u Srbiji. Ova nagrada predstavlja pored priznanja i veliku odgovornost za sve naše zaposlene, u čiju će se edukaciju još više ulagati”,naglasio je Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora kompanije “Serbia Zijin Mining”.

U izgradnju rudnika „Čukaru Peki“ do početka decembra ove godine uloženo je blizu 920 miliona dolara, a za izgradnju i razvoj donje zone planira se ulaganje od 3,8 milijardi dolara. Osim cilja, da izgradi najmoderniji zeleni rudnik u Evropi, koji će upravo na osnovu tehnoloških dostignuća i postavljenih ekoloških i bezbednosnih standarda biti pandan prvoklasnim svetskim rudnicima, kompanija planira i povećanje proizvodnje i dnevnog kapaciteta prerade rude.

S obzirom na usmerenost kompanije na upotrebu obnovljivih izvora energije, uz izgradnju kompletne rudarske infrastrukture u donjem rudarskom pojasu, planirana je izgradnja solarnih elektrana.

U kompaniji “Serbia Zijin Mining” zaposleno je 1244 radnika od kojih 90 procenata čine srpski državljani. Mlad i stručan kolektiv, odlični uslovi rada i profesionalnog razvoja, dovoljan su razlog da sve veći broj mladih stručnjaka apliciraju za posao i rad u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Zbog sveukupnih rezultata rada ove, ali i prethodne godine, “Serbia Zijin Mining” je  u vrhu liste sto najznačajnijih privrednih društava u Srbiji, kao i među 100 najboljih kompanija u jugoistočnoj Evropi.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here