16 C
Bor
12, jul, 2024

„Serbia ZiJin Mining“ i ove godine obezbedila ogrev za ugrožene porodice u Metovnici, Brestovcu i Slatini

Projekat „Topla zima” kojim kompanija „Serbia ZiJin Mining“ obezbeđuje ogrev za socijalno ugrožene porodice u Metovnici, Slatini i Brestovcu, nastavljen je i ove godine.

Ogrev je obezbeđen za 87 najugroženijih porodica, a raspodela drva za ogrev počela je danas u Metovnici.

Zahvaljujući kompaniji, Silvija Čorboloković, samohrana majka troje dece, sada će imati toplu zimu.

 „Želim da se zahvalim kompaniji „Serbia ZiJin Mining“ na ovoj donaciji koja nam zaista mnogo znači, jer nas sedmoro, moje troje dece, majka, baba, deda i ja, živimo samo od dedine male penzije”, rekla je Silvija Čorboloković.

 

Ovo je samo jedan od projekata kojim kompanija „Serbia ZiJin Mining“ pokazuje brigu za lokalno stanovništvo na teritoriji grada Bora. Predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica Dejan Marković istakao je da je kompanija uvek spremna da uvidi probleme i potrebe meštana Metovnice, kao i da je i ovo još jedan lep gest.

„U ime Mesne zajednice Metovnica, zahvalio bih se kompaniji na ovoj velikodušnoj pomoći koju su pružili meštanima našeg sela. To su uglavnom staračke porodice ili porodice kao što je ova, u kojoj se samohrana majka brine o troje sitne dece uz pomoć male penzije svog dede”, naglasio je Marković, dodavši da Metovnica ostvaruje izvanrednu saradnju sa kompanijom „Serbia ZiJin Mining”  kad je u pitanju infrastruktura, ali i zapošljavanje meštana ovog sela, naročito mlađih ljudi.

Ogrevno drvo koje je obezbedila kompanija „„Serbia ZiJin Mining“ ” biće kamionima dostavljeno na adrese svih 87 porodica u selima Brestovac, Slatina i Metovnica, koje su nadležne službe prepoznale kao socijalno najugroženije.

Menadžer sektora za društvenu i korporativnu odgovornost u „Serbia ZiJin Mining” Džou Bin smatra da odgovornost kompanije predstavlja, mnogo više od dobrih rezultata rada i poslovnih uspeha, aktivno učešće u poboljšanju kvaliteta života ljudi u okruženju u kojem posluje.

„Ova inicijativa ne tiče se samo podele ogreva, već i pružanja topline i podrške stanovnicima u zajednici koju smatramo svojom porodicom. Na ovaj način, šaljemo snažnu poruku solidarnosti i potporu zajednici kojoj pripadamo, omogućavajući ovim porodicama da sa sigurnošću prebrode probleme i hladne zimske dane. Verujemo da je očuvanje topline domova osnovno pravo i želja svake porodice i izuzetno smo ponosni što kroz projekat „Topla zima”, za koji su ove godine opredeljena sredstva u iznosu od dva miliona i 88 hiljada dinara, možemo doprineti boljem životu naših komšija. Želja nam je da zajedničkim snagama stvorimo bolju budućnost, održivi razvoj i napredak, jer oni su naša najveća motivacija i nagrada”, istakao je Džou Bin.

On je najavio da će do kraja godine kompanija „Serbia ZiJin Mining”  realizovati program podele osnovnih životnih namirnica socijalno najugroženijim domaćinstvima u ova tri sela.

Inicijativa „Topla zima” samo je jedan od primera društvene odgovornosti kompanije „Serbia ZiJin Mining” ka unapređenju kvaliteta života svih stanovnika Bora.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here