-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Donacija kompanije „Serbia ZiJin Mining“: Humanitarni paketi za meštane Slatine, Metovnice i Brestovca“

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ započela je akciju podele novogodišnjih humanitarnih paketa socijalno najugroženijim meštanima Slatine, Metovnice i Brestovca.

Paket sa najpotrebnijim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu predstavljaju veliku pomoć meštanima Slatine koji žive u veoma teškim uslovima.

Željko Manojlović i njegova osamnaestogodišnja ćerka Snežana žive sa 25 hiljada dinara njegove invalidske penzije i ova pomoć im puno znači.

„Ovo mi puno znači. Živim sa mlađom ćerkom, starija je u Nišu tamo radi, kad je ona otišla bio sam dobro, jesam invalid, ali hodao sam sa štakama i mogao sam ponešto i da uradim. Prošle godine sam šlogirao i sad ne mogu da se krećem. Čekam ćerku da dođe iz škole ona sve radi“, priča Željko.

 Saradnja sa kompanijom „Serbia Zijin Mining“ je izuzetna, kaže predsednik Saveta mesne zajednice Slatina, Vojkan Pavlović i dodaje da se nada da će biti nastavljena i u budućnosti.

„Videli ste i sami  koliko se ovaj čovek koji je u stvarno teškoj situaciji, obradovao. Kompanija je još jednom pokazala da je društveno odgovorna, a ovim donacijama i paketima pomaže našim sugrađanima. Nadam se da će ova saradnja biti podignuta na veći nivo. Kao što oni kažu da uvek može bolje i ja se slažem sa time, tako da u narednom periodu očekujem još bolju saradnju“, navodi Pavlović.

Drugu godinu za redom kompanija „Serbia ZiJin Mining“ obezbeđuje pomoć Mići Prediću. Živi od socijalne pomoći i brine o trojici maloletnih unuka.

„Prošle godine sam dobio drva i paket sa namirnicama. Zahvaljujem se puno kompaniji. Ne radim nigde, a brinem o unucima. Najstariji će uskoro da napuni 18, drugi ima 17 i najmlađi 14 godina. Najstariji unuk je položio za vozača motornih vozila, ali će dozvolu dobiti sad kad napuni 18 godina. Nadam se da će naći posao“, kaže Mića.

Paketi humanitarne pomoći ove godine dobiće  87 porodica na osnovu spiska koji je sačinio u Centar za socijalni rad u saradnji sa savetima mesnih zajednica. Pomoć je namenjena socijalno ugroženim porodicama sa decom, starim i nemoćnim licima, invalidima i nezaposlenima, a ukupna vrednost donacije je 769 hiljada dinara. Naglasio je Danijel Aleksić, saradnik u službi za korporativnu i društvenu odgovornost kompanije „Serbia ZiJin Mining“.

„Ovo je treća godina kako realizujemo ovaj projekat, svesni njegovog značaja za ljude koji žive u izuzetno teškim uslovima. Nadamo se da će ovi paketi i ogrev uneti toplinu i radost u domove ovih  porodica tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Odgovornim radom i zalaganjem da aktivnijim učešćem i unapređenjem kvaliteta života ljudi u okruženju u kojem poslujemo doprinesemo razvoju društvene zajednice, želja nam je da kvalitetnim projektima i programima omogućimo trajne  pozitivne promene, da kreiramo bolju budućnost, održivi  razvoj i napredak, jer nam je najveća motivacija, nagrada i podstrek da nastavimo da radimo  bolje i više za dobrobit celokupne  društvene zajednice“, naglasio je Danijel Aleksić.

 

On je u ime  kompanije „Serbia ZiJin Mining“ svim stanovnicima Bora poželeo srećne i radosne novogodišnje i božićne praznike.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here