10 C
Bor
29, apr, 2024

UNICEF i kompanija „DM“ donirali vozilo za patronažnu službu borskog Doma zdravlja

Zahvaljujući dobroj saradnji sa UNICEF-om i donaciji kompanije „DM“, patronažna služba dobila je vozilo Ford fiesta koje će omogućiti patronažnim sestrama efikasniju i bržu podršku porodicama na teritoriji grada Bora.

Bor je primer dobre prakse kada je u pitanju ulaganje u rani razvoj dece, istakla je Mila Jovanović Vuković iz UNICEF-a u Srbiji.

„UNICEF sarađuje sa svim relevantnim institucijama za decu u Boru, počevši od patronažne službe koja je ključna podrška roditeljstvu i razvoju, a zatim predškolska ustanova i Centar za socijalni rad. Sve njih uspešno godinama okuplja lokalna samouprava i upravo ova saradnja je primer dobre prakse za koji se UNICEF trudi da bude i proširen i promovisan i u drugim lokalnim samuopravama u Srbiji“, istakla Mila Jovanović Vuković.

Lokalna samouprava je prethodnih godina puno uložila u zdravstveni sistem u Boru, a važnost  patronažne službe je velika, rekao je gradonačelnik Bora.

„Patronažna sestra je prva koja dođe u kuću kada dođe novorođenče, prva razgovara sa roditeljima, koja kaže, pokaže i posavetuje. Mi ćemo kao lokalna samouprava nastaviti i narednih godina da ulažemo u zdravstvo, kako bi nas bilo sve više, da nam se deca rađaju i da imamo razlog da ovakve stvari radimo“, rekao je gradonačelnik.

 

Direktorka Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević, zahvalila se na donaciji i naglasila da joj je drago što je rad patronažne službe prepoznat ne samo u Boru, već i od strane UNICEF-a koji je inicirao donaciju vozila.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here