-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Sneg nije iznenadio rudare u borskom rudniku Čukaru Peki

Prve ovogodišnje snežne padavine nisu iznenadile zaposlene u kompaniji “Serbia ZiJin Mining”, a mehanizacija ovog rudarskog preduzeća spremna je i za  obilnije snežne padavine.

Sve pripreme za zimsku sezonu  obavljene su pre početka zime, a nabavljena je dodatna oprema, dopunjena mehanizacija i kupljeni potrebni agregati.

Osim agregata potrebnih za održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu, kompanija je nabavila ručnu mašinu za čišćenje snega i alat za čišćenje prilaza objektima i pogonima.

Sa prvim padavinama na čišćenju snega angažovana je mehanizacija na održavanju puteva na području rudnika Čukaru Peki, koje koristi i lokalno stanovništvo.

 

Sa nižim temperaturama, prvim padavinama i vetrovitim danima u januaru, počela je i akcija zaštite više od 4968 sadnica posađenih krajem 2023. godine, naglasila je Lidije Mihajlović, supervizora tima za ozelenjavanje u kompaniji Serbia ZiJin Mining”.
U toku je povezivanje stabala mladih sadnica, kako bi se sprečilo njihovo lomljenje.

 

Rudarstvo je specifična delatnost, koja i u redovnim i vanrednim okolnostima zahteva dobru organizovanost. Razvijena međusektorska saradnja i organizovan timski rad daju dobre rezultate, kažu u ovom društveno odgovornom preduzeću, i ističu da će dežurni kapaciteti biti određeni u skladu sa prognoziranim vremenskim uslovima i potrebama uključujući sve timove, kako bi se rad u rudniku i tokom zime nesmetano odvijao, a zaposleni, ali i lokalno stanovništvo mogli nesmetano da koriste sve saobraćajnice.

Iz kompanije apeluju na sve vozače, da prilagode kretanje vozila uslovima na putu, striktno poštuju znakove i saobraćajnu signalizaciju na području rudnika, zaustavljaju i parkiraju vozila na propisan način, propuštaju vozila pod teretom i radnike sa obeležjem kompanije prilikom intervencije, kako bi se saobraćajnice brže i kvalitetnije očistilie i samim tim omogućilo normalno funkcionisanje i  kretanje svih učesnika u saobraćaju.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here