-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Potpisano prvih 20 ugovora za subvencionisanje mera energetske efikasnosti

Za subvencionisanje mera energetske efikasnosti, odnosno zamenu stolarije, kotlova, postavljanje solarnih kolektora ili uređenje fasada do sada su konkurisala 154 domaćinstva sa teritorije grada Bora.

Danas je u Gradskoj kući 20 Borana potpisalo ugovore na osnovu saglasnosti resornog ministarstva, a već narednog meseca očekuje se potpisivanje novih ugovora.

„Do sada su sprovedene 154 mere, od zamene  stolarije, kotlova, solarnih kolektora, video sam danas kod sugrađana koji su potpisali ugovore, veoma pozitivne reakcije i nastavićemo i ove godine. Očekujemo da se sprovede 250 mera,  što znači da će toliko naših sugrađana iskoristiti ove mere kako bi unapredio energetsku efikasnost svog doma“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ovo je treća godina za redom kako grad Bor i Vlada Republike Srbije sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku izdvajaju sredstva za subvencionisanje mera energetske efikasnosti. U 2023. godini iz republičkog budžeta izdvojeno je 22, a iz gradskog 17,5 miliona dinara za sedam mera energetske efikasnosti.

Početak radova za prvu grupu koja je danas potpisala ugovore je 1.februar, a rok za završetak radova je  4 meseca, rekao je Radmilo Guševac član Gradskog veća i predsednik komisije za energetsku efikasnost

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here