-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Nacionalni Savet romske nacionalne manjine podstiče akademska dostignuća

Nacionalni Savet romske nacionalne manjine nedavno je raspisao Javni poziv za dodelu nagrada učenicima srednjih škola i studentima  u cilju podrške i podsticanja njihovih akademskih dostignuća.

„Ovogodišnji program nagrada obuhvatio je dodelu 10 laptop računara i 20 tableta. Najbolji studenti u Republici Srbiji nagrađeni su laptop računarima, dok su srednjoškolci dobili tablete“, rekao je Vladimir Šainović, član Nacionalnog Saveta roma.

Jedan od nagrađenih studenata je Tair Destanović, student treće godine Tehničkog fakulteta u Boru, koji je dobio laptop kao nagradu za svoj izuzetan uspjeh na studijama.

„Ova nagrada predstavlja mi veliku motivaciju da nastavim da se trudim i budem još bolji student. Planiram master studije nakon završetka fakulteta, tako da će mi ovaj laptop biti od izuzetne pomoći u daljem učenju i radu“ skromno priča Destanović.

Ova inicijativa Nacionalnog Saveta Romske Nacionalne Manjine predstavlja važan korak u podršci obrazovanju i akademskom napretku mladih Roma u Srbiji. Nastavak ovakvih programa podrške i podsticanja talentovanih učenika i studenata od strane državnih i nevladinih institucija značajno doprinosi razvoju obrazovnog sistema i jačanju društvene inkluzije.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here