-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Do kraja meseca 12 novih dečijih igrališta u gradu

Najmlađi Borani dobiće ove godine još 12 novih dečijih igrališta urađenih sa posebnom brigom o bezbednostii dece. Cilj je da svaka mesna zajednica u gradu ima najmanje jedno dečije igralište, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, prilikom obilaska radova na izgradnji igrališta u ulici 7.juli.

“Ono što smo obećali to i realizujemo ove godine. Urađene su podloge, sada se postavljaju rekviziti na svim igralištima I očekujemo do kraja februara da se sva igrališta završe. Biće to najmodernija igrališta sa mestom za odmor roditelja, da uživamo svi zajedno u tim trenutcima dok se deca igraju”, naglasio je gradonačelnik.

 

Ove, ali i naredne godine, kroz projekat uređenja dečijih igrališta biće postavljena i igrališta za košarku, ali i rekonstrukcija najstarijeg i najvećeg parka u gradu, parka “Raketa”, dodao je gradonačelnik.

“Imamo idejni projekat, vrlo brzo ćemo ući u samo projektovanje ovog igrališta. Do kraja ove godine ili početkom naredne već će krenuti rekonstrukcija. To je veliko igralište i zahteva i velike građevinske radove. Pre toga ćemo urediti druga igrališta da bi se deca koja su svoje vreme provodila u parku “Raketa” imala gde da se igraju dok se ovaj park bude rekonstruisao”, rekao je prvi čovek Bora.

Nova dečija igrališta dobiće i mališani u Bučju, Šarbanovcu, Slatini i Zlotu.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here