-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Povećan broj požara na otvorenom

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije istaknuto je da broj požara na otvorenom zabrinjavajući. Od početka ovog meseca na teritoriji grada Bora zabeleženo je 27 požara, što je mnogo više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako bi se sprečili požari na otvorenom, predloženo je niz preventivnih mera koje će sprovesti pripadnici Sektora za vanredne situacije zajedno sa članovima Štaba i poverenicima Civilne zaštite.

„Sprovešćemo preventivne aktivnosti koje će biti organizovane u vidu sastanaka u mesnim zajednicama, apelovaćemo preko medija i društvenih mreža, podelićemo flajere  i letke po selima, pokušaćemo da pojačamo ne samo kapacitet Civilne zaštite, na čemu aktivno radimo, već ćemo uključiti i meštane sela, lovačka udruženja i druge organizacije koje mogu biti od koristi i na kraju probaćemo da postavimo  kamere za izviđanje da bi odvratili građane od takvih  stvari“, naglasio je Danijel Aleksić, član Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Apel Štaba za vanredne situacije upućen građanima je ujedno i molba građanima da izbegavaju i da se suzdržavaju od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Pored preventivnih mera naglašena je potreba za povećanjem represivnih mera protiv onih koji neodgovorno pale vatru na otvorenom prostoru. Ove mere biće pooštrene, kako bi se smanjio broj požara izazvanih ljudskim faktorom.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here