13 C
Bor
14, apr, 2024

Početak projekta izgradnje nove bolnice u Novom Gradskom Centru

Predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za javna ulaganja održali su sastanak na kome se razgovaralo o pripremi projekta za izgradnju nove bolnice. U narednih nekoliko dana biće raspisan Javni poziv za projektovanje i očekuje se da će već početkom naredne godine krenuti izgradnja ove zdravstvene ustanove. Izradu projektne dokumentacije finansiraće grad Bor, a finansijska sredstva za izgradnju biće izdvojena iz budžeta Republike Srbije.

Nova bolnica površine 20 hiljada kvadratnih metara biće izgrađena u Novom Gradskom Centru preko puta Doma zdravlja. Prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, nova bolnica biće izgrađena po najsavremenijim standardima.

Ideja je da borska nova bolnica bude regionalna, da razvijemo sve grane medicine koje su u gradu bile, više ili manje, zapostavljene. Imali smo jednu istoriju koja nije bila baš sjajna a to je da je bolnica izgrađena 1936 god i da od njene izgradnje nije bilo nekih većih adaptacija i sređivanja. Zaslužili smo da Bor bude okružna bolnica i ono što je lepa vest i promena, a to je da će ta bolnica sadržati mnogo veće kapacitet, nova odeljenja i sve ono što su naši lekari dali kao predlog”, naglasio je gradonačelnik. 

 

Kada je reč o kadru, gradonačelnik ističe da kadra ima i da je ohrabruje činjenica da su na nedavnom konkursu Doma zdravlja posao dobili baš lekari iz Bora. On je dodao da će lokalna samouprava na svaki način, kroz različite programe, pomoći mladim stručnjacima  kako bi ostali da žive i rade u Boru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here