14 C
Bor
14, apr, 2024

Sastanak o unapređenju uslova života u seoskim mesnim zajednicama

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak sa predstavnicima Saveta seoskih mesnih zajednica na kome se razgovaralo o aktivnostima i projektima koje treba realizovati u narednom periodu kako bi se poboljšali uslovi života na selu.

 

“Sastanci su uvek korisni jer se tada donesu predlozi i zaključci koje mi kao grad prihvatimo i po njima i realizujemo. Današnji veoma bitan zaključak je da se do kraja ove budžetske  godine povećaju finansijska sredstva za organizaciju seoskih festival, slava, sajmova, svega što će naša sela organizovati kako bi se svi meštani osećali približno kaomeštani u gradu. Ne treba praviti razliku, mi želimo da naša sela žive, da u selima postoje mesta gde će se okupljati i družiti” objasnio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

On je podsetio da je u Metovnici, Zlotu Luki, Bučju i Gornjanu rešen problem vodosnabdevanja, izgrađene nove vodovodne mreže, renovirani Domovi kulture, škole i uređeno više stotina kilometara puteva.

Gradonačelnik je najavio i izbore za članove Saveta u svim mesnim zajednicama, jer se sve češće postavlja pitanje legitimiteta predstavnika Saveta.

“U narednom periodu donećemo odluku o izborima u mesnim zajednicama, a ljudi koji su trenutno u Savetu su legitimni i mi ne pravimo razliku iako u poslednje vreme postoje pritisci.   Saveti u mesnim zajednicama su formalni, nama je bitno  da radimo i gradimo”, naglasio je gradonačelnik.

Grad će nastaviti da u dogovoru sa meštanima radi na projektima koji će unaprediti uslove života na selu, ali će uporedo raditi i na novim projektima u gradu.

 

“I sami smo  svesni da smo možda u  prethodnom periodu mnogo više poslova uradili u seoskim nego u  mesnim zajednicama,  Nastavićemo da razvijamo naša sela, da radimo pojekte po seoskim mesnim zajednicama, ali ćemo od ove  godine krenuti  malo intenzivnije sa projektima u samom gradu. Kada pogledate, Bor postaje jedno lepo gradište. Polovinom godine krenuće gradnja novog šoping centra, završen je mali šoping centar uz podršku grada, krenula je gradnja akva parka,  ovih dana položičemo kamen temeljac za dečije obdanište, polovinom godine krenućemo izgradnju sportskog kompleksa i fiskulturne sale za srednje škole koje nikada nisu imale fiskulturnu salu i taj balans uvek pokušavamo da držimo, da podjednako razvijamo naša sela koja su nam bitna zbog naših meštana koji tamo žive, zbog uslova koje želimo da im stvorimo kako bi ostali da žive u selu” rekao je Aleksandar Milikić,
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here