17 C
Bor
20, jul, 2024

Ambasador Kine u Srbiji, Li Ming posetio zeleni rudnik Čukaru Peki

Njegova ekselencija, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Li Ming, u okviru posete ZiJinovim kompanijama koje posluju u Boru posetio je i pogone zelenog rudnika Čukaru Peki,- novi koordinacioni centar, niskop rudnika i fabriku za preradu mineralnih sirovina.

On je prilikom posete izrazio veliko zadovoljstvo i ponos zbog načina na koji obe kompanije posluju u Srbiji, doprinoseći značajno ekonomskom i društvenom razvoju, uz primenu najviših standarda u modernom rudarstvu, u kome je Kina neprikosnoveni lider.

“Serbia ZiJin Mining i Serbia ZiJin Copper, su liderske kompanije, koje daju značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije i predstavljaju važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompanije da još više doprinose našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuju sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice. Impresioniran sam svime što sam danas video. Ziđin, kao svetski poznata korporacija, igra pozitivnu i važnu ulogu u obezbeđivanju velikog broja radnih mesta, kako kroz zapošljavanje, tako i kroz podršku i saradnju sa domaćim preduzećima. Veoma mi je drago da vidim da su srpski i kineski zaposleni zadovoljni i nasmejani, da grade dobre, prijateljske odnose i konstantno uče kroz rad“, istakao je ambasador.

Ambasador je istakao da je Ziđin simbol velikog i jakog prijateljstva Kine i Srbije. On je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još više zajedničkih projekata i istakao da će se i ambasada potruditi da doprinese daljem unapređenju saradnje sa Republikom Srbijom. On je zaposlenima i rukovodstvu obe kompanije poželeo mnogo sreće u godini Zmaja i nova dostignuća i podvige.

Ambasador Li Ming je preuzeo dužnost pre nepunih šest meseci i to u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja. Po predaji akredtivnih pisama početkom oktobra prošle godine, Li Ming je izjavio da je Srbija herojska zemlja i da je počastvovan što je na mestu ambasadora u našoj zemlji, napominjući da su brojne generacije u prošlosti, pa i njegovi roditelji, znali za Jugoslaviju i Srbiju.

“Srbija i Kina su izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet. Saradnja dve zemlje zasnovana je na dubokom i snažnom prijateljstvu i zato verujem da imamo potencijala za još jaču povezanost, a Serbia ZiJin Mining i Serbia ZiJin Copper su primeri za to, na najvišem nivou” – rekao je ovom prilikom ambasador Li Ming.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here