14 C
Bor
14, apr, 2024

Najuspešnijim sportistima Bora dodeljene stipendije i nagrade

Ističući značaj sporta,  najuspešnijim sportistima Bora koji su godinama prepoznatljivi  širom Evrope i sveta, danas su dodeljene stipendije i nagrade, što dodatno naglašava značaj ulaganja u sportske talente.

Dodeljeno je osam ugovora o stipendiranju i isto toliko nagrada sportistima koji su ostvarili značajne sportske uspehe tokom prošle godine.

 

„Iz godine u godinu se vidi napredak klubova i naših sportista. Ove godine smo napravili jednu malu promenu, umesto sedam hiljada, stipendije će biti 12 hiljada dinara, u narednih 12 meseci i to je samo jedna simbolična pomoć i podrška mladim sportistima da vide da grad brine o njima“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i najavio da će u 2025. godini biti uvećan budžet i za sport, ali i za sportske stipendije.

Nagrade i stipendije dodatno će motivisati borske sportiste, rekao je mladi kik bokser Uroš Krstić.

„Od ove godine takmičim se u kategoriji seniora i očekuje me i evropsko i svetsko takmičenje. Protivnici su stariji, iskusniji, ali to me neće pokolebati da postignem dobar rezultat“, rekao je Uroš Krstić.

 

U disciplinama kao što su džudo, rukomet, kuglanje, košarka i bodi bilding, sportisti iz Bora pronalaze svoje mesto u nacionalnom timu, predstavljajući svoj grad i zemlju na međunarodnoj sceni.

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here