14 C
Bor
14, apr, 2024

Su Jongding (Su Yongding) imenovan za novog generalnog direktora kompanije „Serbia ZiJin Mining“

Odlukom „ZiЈin Mining Grоup“ poslove zakonskog zastupnika „Serbia ZiJin Mining“ borske rudarske kompanije koja upravlja zelenim rudnikom Čukaru Peki, za novog generalnog direktora kompanije imenovan je  Su Jongding.

Su Jongding, (42 godine), rođen je u gradu Dingsi, u kineskoj provinciji Gansu. Školovao se na vodećim svetskim univerzitetima u Kini i Velikoj Britaniji. Prvu diplomu visokog obrazovanja stekao je na jednom od najprestižnijih državnih univerziteta u Kini, na Central South univerzitetu gde je, u junu 2005. godine, diplomirao na odseku rudarstva i geotehničkog inženjerstva, a tri godine kasnije, u junu 2008. godine, stekao i zvanje mastera bezbednosnih tehnologija i inženjeringa.

U želji da unapredi svoje znanje, školovanje je nastavio u Velikoj Britaniji, na Univerzitetu u Edinburgu, gde je, u septembru 2021. godine, stekao i master diplomu iz poslovne administracije. Kao visokokvalifikovani inženjer pridružio se „ZiJin Mijning Group“ u februaru 2022. godine.

Pre imenovanja na poziciju generalnog direktora kompanije, obavljao je funkciju izvršnog direktora kompanije Serbia ZiJin Mining, a bio je i generalni direktor kompanija „ZiJin Mining Trading“ u Kini i JCHX u Africi.Za svoj rad nagrađen je specijalnom nagradom prve klase, a istakao se po svom znanju, iskustvu, profesionalnosti i izuzetno odgovornom odnosu prema poslu.

Osim maternjeg kineskog jezika, Su Jongding odlično govori i engleski jezik. Oženjen je i otac je dvoje dece.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here