13 C
Bor
14, apr, 2024

Članovi Gradskog veća usvojili predlog odluke o povećanju cena komunalnih usluga. Konačnu reč daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada Bora

Članovi  Gradskog veća usvojili su između ostalog predloge  Odluka o pristupanju izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije  gradskog naselja Bor i turističkog područja Borsko jezero – Brestovačka banja, kao predloge rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama programa poslovanja rada javno komunalnih preduzeća i program rada javnih ustanova. Prihvaćeni su i predlozi o izradi Strateškog plana za socijalnu politiku, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Pored toga svojen je i predlog o uvećanju cena komunalnih usluga.

S obzirom da su cene komunalnih usluga menjane u periodu od 2016. do 2019. godine, borska javno komunalna preduzeća dala su predlog za povećanje svojih usluga. Tako će od 1.aprila cene grejanja, pijaće i otpadne vode, kao i iznošenje smeća biti uvećane za 30 odsto bez PDV-a.

„Sva komunalna preduzeća su najpre dostavila svoje zahteve u skladu sa zakonom o komunalnim delatnostima, gde su uvećanja bila trocifrena čak preko 100 odsto. Ono što želim da napomenem da je sustina toga i takvih zahteva što cene komunalnih usluga u gradu nisu uvećavane od 2019 godine, neke čak i od 2016 godine, a pojedine usluge JKP „3. Oktobar“  nisu uvećavane od 2011 godine“, istakla je Slavica Kozić, načelnica Odeljenja za privredu i društvenu delatnost.

Konačnu reč o svim predlozima daće odbornici na sledećoj sednici Skupštine grada Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here