20 C
Bor
20, jul, 2024

Sadnjom 300 sadnica gorskog javora, Serbia ZiJin Mining zalaže se za zeleniju budućnost

U cilju izgradnje zelenog rudnika i posticanja ekološkog održivog rasta i razvoja, Sektor za ekologiju i zaštitu životne sredine kompanije “Serbia ZiJin Mining” organizovao je danas prvu ovogodišnju volontersku akciju sadnje drveća, u kojoj 50 zaposlenih posadilo 300 sadnica gorskog javora.

 

“Od početka rada pokazujemo veliku ekološku osvešćenost, našu odgovornost i brigu prema prirodi i ističemo našu duboku posvećenost očuvanju životne sredine. Veoma smo ponosni što i naši zaposleni prepoznaju značaj naših inicijativa i što sopstvenim primerom pokazuju da svako od nas može da bude nosilac pozitivnih promena, jer svi verujemo u isti cilj – građenje zelenije i održivije budućnosti. Na ovaj način podstičemo pojedince i kompanije da svojim aktivnostima doprinesu zaštiti životne sredine i svi zajedno utičemo na podizanje svesti o biološkom značaju drveća i ukazujemo na važnost očuvanja prirode”, istakao je master inženjer šumarstva Milan Ćosić, supervizor u Sektor za ekologiju.

Ovo je prva u nizu brojnih aktivnosti koje će biti organizovane u toku godine.

 

“Na 5 ha rudnika Čukaru Peki, do sada je zasađeno više od 31 hiljade sadnica, pretežno domaćih vrsta koje uspevaju na ovom području; poput bora, hrasta, jasena, javora, lipe, ali i specifičnih alohtonih vrsta poput magnolije i katalpe. Ove godine je planirano pošumljavanje dodatnih 20 ha zemljišta sa sadnjom od 55.000 do 60.000 novih sadnica. Radujemo se budućim prilikama, da i dalje doprinosimo očuvanju našeg zelenog rudnika i naše planete”, naglasio je Ćosić.

U narednih nekoliko meseci kompanija će shodno usvojenom kalendaru ekoloških datuma, novim aktivnostima obeležiti i Svetski dan šuma, Dan planete zemlje, Svetski dan zaštite životne sredine i mnoge druge.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here