14 C
Bor
14, apr, 2024

Uz podršku kompanije „Serbia ZiJin Mining“ neformalna grupa mladih zasadila 20 sadnica lipe

U sklopu projekta EkoIZBor, a u saradnji sa kompanijom “Serbia ZiJin Mining”, neformalna grupa mladih iz Bora sprovela je akciju sadnje drveća na dve lokacije u gradu. Inicijativa ima za cilj da doprinese očuvanju životne sredine i unapredi estetiku grada kroz zelenije površine.

“Na celom projektu je učestvovalo 150 mladih iz svih osnovnih i srednjih škola u Boru, a 25 učenika iz osnovnih i srednjih škola, pružilo je  pomoć u čišćenju zelenih površina i sadnji drveća. Od kompanije “Serbia ZiJin Mining” dobili smo sadnice I obuku za učesnike što nam je omogućilo da realizujemo ovu akciju”, rekao je Uroš Lalović, predstavnik grupe mladih koja je realizovala projekat.

Sadnice lipe posađene su između OŠ “Dušan Radović” i studentskog doma i kod OŠ „3. oktobar“ u Boru.

Akcija predstavlja primer zajedničkog angažovanja mladih i kompanije “Serbia ZiJin Mining”, koja je posvećena zaštiti životne sredine.

„Naša kompanija je nosilac je brojnih ekoloških projekata i zbog toga smo odlučili da naš doprinos u unapređenju i zaštiti životne sredine, koji je najuočljiviji na primeru našeg zelenog rudnika “Čukaru Peki” pružimo kroz podršku i pomoć svima kojima je ekologija u fokusu. Izuzetno nam je drago što su Uroš i njegovi drugari spremni da ličnim primerom promovišu opredeljenje ka zaštiti životne sredine i svojim volonterskim radom daju primer svojim vršnjacima“,naglasila je Lidija Mihajlović, supervizor tima za ozelenjavanje u kompaniji “Serbia Zijin Mining”.

 

“Serbia ZiJin Mining” je svoj odnos prema zaštiti životne sredine ugradila i u korporativnu misiju i viziju, kao i u HSE politiku. Na dan sadnje drveća na području rudnika zasadili smo 300 sadnica javora, a danas ćemo pomoći da se na dve lokacije u gradu zasadi 20 stabala lipe i nadam se da će se ovi mladi ljudi priključiti našim budućim akcijama i pomoći nam da ove godine zasadimo planiranih 60 hiljada sadnica  na prostoru našeg zelenog rudnika. Jer EkoIZBor je naš izbor. Nadamo se da će sprovođenjem ekoloških projekata, realizacijom biznis inicijativa koje imaju značajne ekološke benefite i učestvovanjem u akcijama zaštite životne sredine ne samo dati dobar primer, već i animirati mnoge da nam se priključe”, istakla je Lidija Mihajlović, supervizor tima za ozelenjavanje u kompaniji “Serbia Zijin Mining”.

Očekuje se da će ova akcija poslužiti kao inspiracija i podsticaj za dalje aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine u Boru i šire.

Projekat EkoIZBor se realizuje u saradnji sa UNICEF-om uz finansijsku podršku kraljevine Švedske.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here