14 C
Bor
14, apr, 2024

Vredna donacija kompanije „Serbia ZiJin Mininig“ Opštoj bolnici u Boru

 

Zahvaljujući donaciji kompanije Srbija Ziđin Majning, Opšta bolnica u Boru dobila je industrijsku veš mašinu, koja će doprineti da bolnički ambijent bude čistiji i zdravstveno bezbedniji.

         

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ donirarala je Opštoj bolnici veš mašinu kapaciteta 45 kilograma, koja ne samo da će poboljšati higijenske uslove u bolnici već će i olakšati rad osoblja u vešeraju.

Mašina je uvezena iz Kine, a njena vrednost je 856 hiljada dinara.

“Prepoznajući značaj Opšte bolnice, koja radi na očuvanju i unapređenju zdravlja građana sa područja Borskog okruga i šire, uvažavajući mere predostrožnosti koje su već duže vreme na snazi u zdravstvenim ustanovama, kao i potrebu da uslovi održavanja higijene budu na visokom nivou, odlučili smo da ovu industrijsku veš mašinu poklonimo Opštoj bolnici u Boru, što će nadamo se, doprineti da bolničko okruženje bude čistije i zdravije. Ovom donacijom nastavljamo društveno odgovorno poslovanje, koje je svakim danom sve bogatije za nove projekte. Razlog zašto smo odlučili da bolnici doniramo industrijsku mašinu je taj što znamo da zaposleni u ovoj ustanovi daju sve od sebe u borbi za zaštitu zdravlja i života pacijenata i ovom prilikom im izražavamo ogromnu zahvalnost. Naravno razlog je i što želimo da poboljšamo infrastrukturu ove ustanove koju smatramo važnom. Raduje nas činjenica da smo u mogućnosti da pružimo još jednu vrednu donaciju i na ovaj način pokažemo da smo društveno odgovorna kompanija koja želi da doprinese kvalitetu i unapređenju rada zdravstvenih i svih drugih ustanova. Sa ovakvim aktivnostima nastavićemo i u buduće”, istakao je Džou Bin, menadžer ESG-a.

Džou Bin je dodao da će se sa ovakvim aktivnostima nastaviti i ubuduće, a sa rukovodstvom bolnice već je razmatrana mogućnost da se pomogne u rekonstrukciji hiruške, ortopedske sale i soba u kojima borave pacijenti.

 

“Izražavam veoma veliku zahvalnost za ovako značajnu donaciju, koju mi ne bismo mogli sami da obezbedimo, bez kompanije Ziđin. Nadam se da je ovo početak jedne dugogodišnje saradnje i mi stvarno možemo da se oslonimo samo na ovakve društveno odgovorne kompanije, jer smo mi godinma u blokadi i ovako nešto ne možemo da kupimo. Ovde u vešeraju se nalaze po tri mašine za pranje veša stare i po 20-30 godina, kao i tri mašine za sušenje veša. Bolnica ima 310 postelja i izuzetno se vodi računa o higijeni. U toku dana svaka od mašina opere veš osam puta, a veš se isto toliko dugo i suši“, rekla je Aleksandra Arsić, rukovodilac finansijsko računovođstvene službe Opšte bolnice.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here