20 C
Bor
20, jul, 2024

Sajam zapošljavanja u Boru: Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ traži 79 novih radnika

Danas je u Boru održan sajam zapošljavanja koji je okupio 26 poslodavaca iz različitih sektora, pružajući mogućnost zapošljavanja za više od 450 radnika. Među poslodavcima koji su aktivno tražili nove zaposlene istakla se kompanija “Serbia ZiJin Mining”, koja je izrazila potrebu za angažovanjem čak 79 novih radnika.

Ova društveno odgovorna kompanija, koja je već poznata po svom angažmanu u lokalnoj zajednici, traži različite profile radnika. Potrebni su im rudarski tehničari, bravari, zavarivači, električari, ali i stručnjaci poput rudarskih inženjera, inženjera mašinstva, geodezije i bezbednosti na radu.

Ono što posebno izdvaja kompaniju “Serbia ZiJin Mining” jeste otvorenost prema svim kategorijama radnika. Njihova vrata su otvorena ne samo za iskusne radnike, već i za mlade i obrazovane ljude koji žele da se pridruže kompaniji i doprinesu njenom daljem razvoju.

Predrag Filipović„Кompanija “Serbia ZiJin Mining” već godinama učestvuje na Sajmu zapošljavanja u Boru. Verujemo da je ovo idealna prilika da se obratimo velikom broju zainteresovanih Borana i što je još važnije je da je to idealna prilika da se prikupi veliki broj radnih biografija i prijava svih zainteresovanih. Prethodnih godina upravo kroz ovaj sajam uspeli smo da zaposlimo ljude sa stručnim kvalifikacijama i kompetencijama, pa smo zbog toga zadovoljni i zahvalni filijali Nacionalne službe za zapošljavanje na dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Delatnost našeg preduzeća je takva da se kadrovske potrebe našeg preduzeća nisu značajnije promenile u odnosu na prethodne godine. Potreba naše kompanije je prvenstveno usmerena na obrazovne profile različitih tehničkih struka. Traže se rudarski inženjeri i tehničari, inženjeri i tehničari zaštite na radu, električari, bravari i zavarivači. Ono što je specifično je da ove kalendarske godine imamo i konkurs za inženjere geodezije. Planiramo da do kraja ove kalendarske godine zaposlimo oko sto ljudi. Verujemo da će u narednom periodu taj broj biti višestruko premašen i da ćemo na ovaj način dati veliki doprinos smanjenje nezaposlenosti u Boru i okolini“, naglasio je Predrag Filipović, direktor  Sektora za ljudske resurse kompanije “Serbia ZiJin Mining”.

Ovaj sajam zapošljavanja predstavlja priliku za lokalne stanovnike da pronađu posao u svojoj zajednici, dok istovremeno kompanije poput “Serbia ZiJin Mining” aktivno doprinose ekonomskom razvoju regiona. Njihova posvećenost lokalnoj zajednici i ulaganje u ljude su ključni faktori koji doprinose njihovom uspehu i pozitivnom uticaju na okolinu.

Za devet otvorenih pozicija, (rudarski, elektro, mašinski, inženjeri geodezije i zaštite na radu, rudarski tehničari, bravari, zavarivači, električari), na današnjem sajmu apliciralo je više od 300 kandidata.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here