7 C
Bor
18, maj, 2024

Gradonačelnik Milikić izražava saučešće porodici male Danke Ilić i očekuje maksimalne kazne za počinioce

 

Nakon tragičnih događaja koji su potresli ne samo Bor, već i celu Srbiju, novinarima se danas obratio i prvi čovek grada Bora koji je u ime Grada i svoje lično ime izrazio najdublje saučešće porodici svirepo ubijene dvogodišnje Danke Ilić. Telo male Danke još uvek nije pronađeno, a gradonačelnik je izrazio nadu da će nadležne institucije uspeti da pronađu počinioce kojima će biti određene maksimalne zatvorske kazne.

Očekujem i verujem da će tužilaštvo i sudstvo dati maksimalne zatvorske kazne i mislim da je vreme da se razmišlja o promeni zakona i da se mnogo oštrije kažnjavaju ovakvi zločini”, rekao je gradonačelnik.

On je takođe apelovao na medije i analitičare da se uzdrže od stavljanja istoka Srbije, posebno grada Bor i Vlaha koji žive na ovoj teritoriji, u kontekst loših ljudi. Umesto toga, pozvao je na solidarnost i saradnju u rešavanju ovog zločina i podršku porodici žrtve.

“Treba biti jak, svestan svega što se desilo i ovo treba da nam bude za nauk da kao društvo moramo da budemo više oslonjeni jedni na druge, da osećamo empatiju, da brinemo o ljudima oko nas. Molim medije i sve ove velike analitičare, da istok Srbije, Bor i Vlahe koji žive na ovoj teritoriji ne stavljaju u kontekst loših ljudi. Molim sve koji žude i jure za ekskluzivom da vode računa kako nazivaju i karakterišu našu braću, komšije, prijatelje“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je pohvalio napore svih službi koje su angažovane u potrazi za dvogodišnjom Dankom i najavio da će grad Bor, kada za to dođe vreme, proglasiti trodnevnu žalost.

„U narednom periodu, kada bude prilika i trenutak za to, grad Bor će proglasiti trodnevnu žalost. To je nešto najmanje što možemo da uradimo i uvek ćemo gledati da se sećamo naše male Danke i svega onoga što se desilo i što se dešava u ovakvim situacijama“, rekao je gradonačelnik.

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here