14 C
Bor
29, apr, 2024

Grad Bor nastavlja sa ulaganjima u zdravstveni sistem: Novo sanitetsko vozilo za Hitnu službu

Zahvaljujući izdvojenim sredstvima iz lokalnog budžeta, Hitna služba borskog Doma zdravlja dobila je još jedno sanitetsko vozilo – reanomobil. Ova investicija predstavlja nastavak ulaganja u zdravstveni sistem grada, što je istaknuto kao prioritet od strane gradonačelnika.

On je naglasio da je nabavka ove opreme rezultat zahteva lekara i građana, a ulaganje u zdravstvo  predstavlja deo šire strategije poboljšanja zdravstvene zaštite za sve građane.

“U drugoj polovini ove godine ili početkom naredne, obezbedićemo još jedno vozilo za prevoz pacijenata van Bora. Veliko hvala svom medicinskom osoblju obe zdravstvene ustanove jer su uvek tu za naše sugrađane i pacijente kojima je potrebna nega. Zaista veoma odgovorno i marljivo rade svoj posao a mi ćemo nastaviti, da kroz plan razvoja zdravstva, investiramo u tehniku i u sve ono što je potrebno da se podigne kapacitet naših zdravstvenih ustanova“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Gradonačelnik je najavio je da će do kraja aprila biti završen tender za projektnu dokumentaciju za izgradnju nove bolnice koja će početi naredne godine, što je još jedan korak ka unapređenju zdravstvene infrastrukture. Očekuje se da će nova bolnica omogućiti pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga i poboljšati dostupnost lečenja za građane.

Direktorka Doma zdravlja ističe da je za nabavku nove opreme ove godine Grad izdvojio 39,5 miliona dinara.

“Ove godine bacili smo akcenat na stomatologiju i tu će rad biti pojačan sa tri nove stomatološke stolice koje su donacija grada Bora. U narednom periodu hitna služba će takođe biti pojačana i dopunjena EКG aparatima, defibrilatorima, setovima za porođaj i reanimaciju“,rekla je Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja u Boru.

Ona je dodala da se iz lokalnog budžeta obezbeđuju i sredstva za zarade za četiri lekara, 12 medicinskih sestara, 3 vozača i psihologa.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here