7 C
Bor
18, maj, 2024

Položen kamen temeljac za „Evropski vrtić“

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, danas je u Novom Gradskom Centru položio kamen temeljac za izgradnju Evropskog vrtića, koji će se prostirati na površini od preko 3,5 hiljade kvadratnih metara.

evropski vrtić

Ova investicija, čija je vrednost 700 miliona dinara, predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovne infrastrukture grada.

Evropski vrtić će imati kapacitet za smeštaj 270 mališana, raspoređenih u 14 vaspitnih grupa. Ono što posebno raduje jeste činjenica da će ovaj vrtić raditi bez liste čekanja, pružajući tako adekvatnu brigu i podršku deci i njihovim porodicama.

“Danas je veliki dan za grad Bor, počinjemo projekat koji smo prethodne tri godine pripremali. Dobili smo sjajan objekat, po najsavremenijim standardima i danas smo počeli radove na izgradnji dečijeg obdaništa. Na taj način  će grad Bor u potpunosti rešiti liste čekanja koje su više decenijski problem u Boru. Ovih dana se uveliko radi na dečijem obdaništu u Zlotu i kada završimo ova dva objekta, u Zlotu i ovaj ovde u toku naredne godine, mi ćemo u Boru nakon više decenija rešiti problem sa manjkom mesta u obdaništima”, naglasio je gradonačelnik.

Grad Bor je prepoznao važnost ulaganja u obrazovanje najmlađih i time u njihovu budućnost. Ova nova ustanova će pružiti deci siguran i podsticajan prostor za igru, učenje i razvoj.

“Ovaj objekat će puno značiti za nas za predškolsku  ustanovu, za grad Bor, jer mi godinama unazad imamo listu čekanja po 200, 3oo, jedne godine smo imali 400 dece na čekanju. Ovo je velika šansa za sve roditelje koji nemaju smeštaj za svoju decu, da se deca ubace u obrazovni sistem, što je bitno od rođenja do šeste godine kada je i najveći razvoj. Izgradnjom objekta mnogi će  moći da očekuju i zaposlenje, daće se šansa nezaposlenim licima, tako da, biće, ja se nadam na dobrobit svih nas”, rekla je Ljiljana Radičević, direktorica predškolske ustanove za decu Bambi.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, vaspitači Predškolske ustanove za decu “Bambi”, kao i brojni građani koji su podržali ovaj značajan projekat.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here