7 C
Bor
18, maj, 2024

Nove investicije za efikasniji rad, 22 nove mašine za javno komunalna preduzeća

Kako bi obezbedili efikasniji rad javno komunalnih preduzeća,  iz budžeta grada Bora ove godine izdvojeno je 407 miliona dinara za kupovinu 22 nove mašine.

U JKP “3. oktobar” stigle su dve nove mašine koje će znatno olakšati, ali i ubrzati rad zaposlenima u ovom komunalnom preduzeću.

„Stigla je mašina za košenje i ova mašina je sjajna stvar, ubrzaće košenje. Moramo nabaviti u narednim godinama još neku ovakvu mašinu da se ne dešava ono što se dešavalo prethodnih godina, da imamo nepokošen grad, sela, javne površine koje treba da budu održavane. Zaposleni u javnim preduzećima su uvek vredni i rade svoj posao, ali kada im obezbedite ovakvu mehanizaciju oni dobiju i energiju i motivaciju da više i bolje rade, a povećava se efekat rada što je najbitnije“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Pored mašine za košenje, stigla je i mašina namenjena za iskop kanala, а ovom preduzeću nedostaje još jedan grejder za ravnanje atarskih puteva i jedan buldožer, rekao je v.d. direktora JKP „3.oktobar“, Nenad Kračunović.

„Ovakve mašine do sada nismo posedovali. Ova mašina je namenjena za iskop kanala, ali će na njoj biti namontiran tarup za drvenastu vegetaciju pored puta. Prošle godine, nakon poplava,  se pokazala potreba za kupovinom ovakve mašine za čišćenje začepljenih vodotokova, gde ne može da radi kombinovana mašina“, objasnio je Kračunović.

 

Lokalna samouprava nastaviće i narednih godina sa ulaganjem u modernizaciju opreme i mehanizacije za javno komunalna preduzeća.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here