7 C
Bor
17, maj, 2024

Počela izgradnja vodovodne mreže za stotinak domaćinstava u naselju VKF na novom zlotskom putu

U naselju VKF na novom zlotskom putu, započeta je izgradnja nove vodovodne mreže koja će omogućiti snabdevanje vodom za stotinak domaćinstava. Iz gradskog budžeta izdvojeno je 85 miliona dinara, a dužina novopostavljene vodovodne mreže iznosi 6 kilometara.

„Pre dve godine smo obećali našim meštanima na zborovima,  razgovarali smo na temu šta je neophodno da se uradi i u Zlotu i u Brestovcu i ovim projektom na neki način pokrivamo i deo Zlota i deo Brestovca.Nastavljamo i naredne godine, ovde u Zlotu je ostao je još jedan manji  rejon Devesel, koji će takođe ući u izgradnju i uveliko se prave planovi za 2025. godinu. Sve što radimo po planovima za 2024.godinu, to je druga faza u Gornjanu, radimo u Metovnici i svaki drugi vodovod koji smo obećali, a to  je između ostalog i Donja Bela Reka koja kreće da se radi ovih dana. I taj projekat se čeka dve godine. Na žalost mimo naše volje i novca koji izdvojimo iz budžeta, treba rešiti tehničke stvari, uraditi projekte, dobiti potrebne saglasnosti, ali evo dočekali smo da se završi ovaj projekat“, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova najavio i zborove u seoskim mesnim zajednicama na kojima će sa meštanima razgovarati o uređenju putne infrastrukture, kao i o projektu kojim se očekuje da se u naredne  tri, četiri godine asfaltiraju svi putni pravci na teritoriji i grada i sela.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here